Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Καταγγελία κλοπών.



    Σε έξαρση οι κλοπές μελισσιών στους δήμους της Λάρισας.
Ο σύλλογος μας  δέχεται τον τελευταίο καιρό πολλές καταγγελίες μελισσοκόμων – μελών του για κλοπές των μελισσιών τους. Δυστυχώς, τα κρούσματα κλοπών μελισσιών είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες, και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας τους μελισσοκόμους σε απόγνωση. Οι περιοχές όπου σημειώθηκαν οι κλοπές είναι στον περιφερειακό Λάρισας Τρικάλων, άλλη σε περιοχή Συκουρίου, πριν 10 ημέρες στο Μακρυχώρι 35 μελίσσια και προχθές όλο το μελισσοκομείο 50 κυψέλες από τον κόμβο της Γυρτώνης.
 Δεν είναι εύκολο να χαρακτηρίσει κανείς αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, αλλά είναι όμως βέβαιο ότι οι προβλεπόμενες κυρώσεις είναι βαρύτατες και αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι μελισσοκλέφτες.
Οι μελισσοκόμοι, που έπεσαν θύματα κλοπών, έχουν υποβάλλει μηνύσεις στην Αστυνομία.
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος καλεί ακόμη και κάθε πολίτη της περιοχής του, όπου βλέπει κάτι ύποπτο σχετικά με μετακίνηση  μελισσοκομείου να το καταγγέλλει άμεσα στην Αστυνομία ή στο Μελισσοκομικό Σύλλογο, όπως και κάθε ύποπτη μεταφορά μελισσιών.
Επιπλέον, παρακαλούμε τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο των διαφόρων ελέγχων, που διενεργεί σε διερχόμενα αυτοκίνητα (ανοιχτά και κλειστά), στην περίπτωση μεταφοράς μελισσιών, να εξακριβώνει, αν ο μεταφέρων είναι νόμιμος κάτοχος, επιζητώντας την επίδειξη του μελισσοκομικού του βιβλιαρίου για την ταυτοποίηση του κωδικού που αναγράφεται πάνω στις κυψέλες με αυτό του βιβλιαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.