Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020


ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ
 Από την προηγούμενο μήνα οι περισσότεροι συνάδελφοι μελισσοκόμοι μετακινούν τα μελίσσια τους στις ορεινές περιοχές του νομού μας προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη νεκταροέκριση της καστανιάς και τη μελιτοέκριση της βελανιδιάς.
Ωστόσο συχνά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών από τα αρμόδια όργανα του δασαρχείου για παρατυπίες εκ μέρους των μελισσοκόμων. Αυτές έχουν να κάνουν με την ύπαρξη κυψελών χωρίς πυροσφραγισμένους κωδικούς, την τοποθέτησή τους ακριβώς στο έρισμα του δρόμου με αποτέλεσμα πολλές φορές να εμποδίζεται η διέλευση διερχόμενων οχημάτων ή ζώων και τέλος την εγκατάλειψη στο χώρο των μελισσοκομείων άδειων πλαστικών συσκευασιών μελισσοτροφών.
            Η εικόνα αυτή όχι μόνο δεν μας τιμά ως κλάδο αλλά δημιουργεί ερωτηματικά και αμφιβολίες για την ποιότητα της εργασίας και των προϊόντων μας κατ΄επέκταση.
            Ως ευσυνείδητοι επαγγελματίες οφείλουμε να τηρούμε τους νόμους, να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας που μοιράζονται μαζί μας το δάσος και φυσικά να προστατεύουμε με κάθε τρόπο το περιβάλλον.
            Ως σύλλογος καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση των πόρων των δασών μας για να συνεχίσουμε όλοι μας χωρίς προβλήματα να τους χρησιμοποιούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.