Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020


Αγαπητοί συνάδελφοι,

ένα χρόνο πριν ο σύλλογος μας με ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο εκθέτει τον κλάδος μας τόσο στις αρμόδιες αρχές (δασαρχείο) όπως και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο (πολίτες και επαγγελματίες όπως κτηνοτρόφοι και αγρότες). Ο λόγος είναι για την τοποθέτηση κυψελών σε αγροτικούς δρόμους και σε σημεία όπου εμποδίζεται η διέλευση ζώων και οχημάτων.
            Σήμερα ένα χρόνο μετά, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Δήμου Αγιάς προς το  Δασαρχείο και το σύλλογό μας, αντίστοιχα φαινόμενα λαμβάνουν χώρα. Συγκεκριμένα στην περιοχή του βορειοανατολικού Κισσάβου, στην περιοχή των κοινοτήτων Καρίτσας και Στομίου, έχει τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός μελισσοσμηνών σε αγροτικούς δρόμους και σε σημεία όπου εμποδίζεται η διέλευση πεζών και οχημάτων . Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την πρόκληση ατυχήματος.

            Κατόπιν τούτου, καλούμε όσους συναδέλφους έχουν εγκαταστήσει μελίσσια στις υπόψη περιοχές να ελέγξουν τα μελισσοκομεία τους και εάν απαιτείται να τα μετακινήσουν άμεσα προς αποφυγή προβλημάτων.
            Η μη τήρηση των κανόνων και η μη συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών μπορεί να επιφέρει πρόστιμα στους παραβάτες και καθολική απαγόρευση τοποθέτησης κυψελών στα δάση του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.